Siirry sisältöön
Sagura logo

Melondiasta tulee Sagura Oy

Melondian toiminta on tehnyt pidempiaikaista kasvua viimeisten vuosien aikana ja alkusyksystä 2019 toiminta siirtyy toiminimeltä uudelle osakeyhtiölle Sagura Oy. Tämä muutos on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa ja tuli viimein ajankohtaiseksi pääasiassa verotuksellisista syistä.

Jatkuuko toiminta samanlaisena?

Toiminta jatkuu lähestulkoon samanlaisena kuin ennenkin. Sagura:n pääpaino painottuu jatkossa kuitenkin enemmän WordPress/React verkkopalveluiden kehitykseen. Jatkolle on olemassa myös tarkempia suunnitelmia, joiden pohjalta toimintaa on tarkoitus lähteä kasvattamaan. Näistä ilmoitan tulevasuudessa lisää.

Mistä nimi Sagura Oy?

Nimi Sagura Oy on saanut kipinänsä Japanin omalaatuisesta kulttuurista, josta olen itse ollut todella kiinnostunut jo useiden vuosien ajan. Japanilaisen kirsikkapuun (cherry blossom, kirsikkapuu) kukkaa kutsutaan Japanissa nimellä Sakura. Tämä ainutlaatuinen kirsikkapuu kukkii Japanissa ainoastaan kerran vuodessa muutaman päivän ajan. Tämä henkeä salpaava tapahtuma kokoaa Japanilaisen perinteen mukaan ihmiset katselemaan kirsikankukkia ja arvostamaan elämän hienoutta.

Eräänä päivänä katsellessani kirsikkapuiden kukkimista päähäni syntyi täydellinen nimi: Sakura. Se kuvastaa Japanin kulttuuria kauniilla kukallaan. Selvittelin tätä nimeä hieman enemmän ja huomasin että Google on olemassa jo täynnä erilaisia hakutuloksia “Sakura” hakusanalle. Tästä nimestä innostuneena mietiskelin kuinka Sakuraa voisi vääntää ja kääntää omaperäisemmäksi. Lopuksi päädyin simppeliin muutokseen: vaihtamalla K kirjaimen G:hen syntyy omaperäinen nimi Sagura. Saguran nimi ja logo on ollut valmiina osakeyhtiötä varten jo useamman vuoden ajan.

Melondia Tmi jo vuodesta 2013. Miksi nimenmuutos?

Muutoksen yhteydessä oli järkevää vaihtaa nimeä, sillä Melondia on alusta asti liitetty todella vahvasti nuoruuden harrastukseeni Minecraft palvelimeen. Hakemalla Melondiaa Googlesta lähes puolet hakusanoista viittaavat Minecraft peliin. Tällä nimierottelulla Melondia pystyy jatkamaan Minecraft puoltaan ja Sagura edistää yritykseen liittyviä asioita eteenpäin.

Saguran logo on kehitetty kirsikkapuun kukan pohjilta.
Saguran logo on kehitetty kirsikkapuun kukan pohjilta.